T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / BESNİ - Şambayat Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okul Müdürümüz sn.Alirıza ŞABAŞ Tarafından ''YIL SONU VEDA KONUŞMASI'' !!!

Kıymetli Arkadaşlar 

İçinde bulunduğunuz bu sıkıntılı  sürecin yanında okulumuzun ağır şartları altında  sizler gerçekten elinizden geleni yaparak   bizleri mahcup etmediniz. Bizler, sizlerden bir kişiyi bile kaybetmeyi, üzmeyi, incitmeyi   göze almadık, almıyoruz ve almayacağız çünkü işin mutfağında olan sizler birer eğitim neferisiniz. "Mutsuzluğunuz mutsuzluğumuzdur, acınız acımız ve sevinciniz de sevincimizdir." anlayışıyla hareket etmeye gayret ettik. Elbet idareciliğin verdiği sorumluluktan dolayı istemediğimiz durumlar olmuş olabilir. Lakin herkes mevkisinin gereğini yaptığında hiçbir soruna mahal verilmez. Her zaman profesyonel bir ekip olarak öğrencilerimiz için keza okulumuz için uğraş verdiniz. Aslında verdiğiniz bu uğraş hissî manevî ve rahmanî bir uğraştır. İnsan yetiştirmek kadar ûlvî yüce bir uğraş ve meslek yoktur. ‘’BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM.’’Hz.Ali’nin bu sözü yaptığınız işin ne derece önemli olduğunun delilidir.

 

Atatürk’ün, eğitim; milli, bilimsel, uygulamalı, karma ve laik olmalıdır ilkelerine sıkı sıkıya sarılarak ve onlara daha fazla işlerlik kazandırarak sizlerin , hedef kitlemizi (öğrencilerimizi) geleceğe daha iyi hazırlamanın yollarını zorlayarak araladınız. Hepiniz bu zor şartlarda elinizden geleni yaptınız. Ne ekip ne biçtiğinizi kademe kademe gördük. Yeter ki sizler, iyi bir okul iklimi için  hepimizin birlikte açtığımız yollarda yürüyün ve bizlerin sizlere güvendiği gibi kendinize de güvenin. Biliyorsunuz ki güven ve saygının olmadığı yerde hiç bir insanî ilişki mesleki bir mutluluk getirmez. 

Nitekim Peygamber Efendimiz (sav) “Bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir Müslüman'ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir.” buyurmuştur. İlk yaratılan Hz. Âdem'e bilmediklerini öğreten Yüce Rabbimizdir. Bundandır ki böyle mühim bir mesleğin içracıları  olarak bizim bu merhalede saffımız belli ve önemlidir.

 

Atatürk diyor ki: “ En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı, yüksek bir medeniyet halinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve felakete terk eder “ İşte tüm bu söylenenlerin lokomotifi ve kanalize edicileri siz kıymetli arkadaşlarsınız.

Kıymetli arkadaşlar, büyük eksiklikler içinde bir çok iş yaptık öğrencilerimiz için; Ayt, Tyt hazırlık çalışmaları, denemeler, diğer sosyal etkinlikler ve en önemlisi müfredattaki kazanımlarımızı eksiksiz tamamladık. Milli , Dini ,Yöresel  ve Sportif her ne faaliyet varsa takvimlerine göre gerçekleştirdiniz. Bunun yanında çoğunuz sınıflara çalışarak, hazırlıklı ,notlu ve dokümanlarla girdiniz ve çoğunuz sınıfta elinizden geleni yaparak öğrencilerimize bir harf öğretmenin gayreti içindeydiniz. Ben bunları gördüğüm gibi öğrencilerimizde geri dönütlerle bu emeğinizi tarafımıza dillendiriyorlardı. Bunlar bir öğretmen için güzel şeyler.Siz de biliyorsunuz ki bir ögretmenin bilim emekçisi olarak uzun vadede olsun kısa vadede olsun emek ve gayretleri özellikle ögrenciler olmak üzere herkes tarafından gözlem altındadır ve bilinir durumdadır.

 

Gelecek senenin  bu seneden  daha verimli geçmesini diliyor, hepinize saygılar  ve sevgiler diliyor, bu zorlu yolda  yolları ayrılan ve ayrılacak tüm kıymetli öğretmenlerime okulum , öğrencilerim , personelim ve şahsım  adına ve de Şambayat  namına teşekkür ediyor haklarımı helal ediyorum… İyi tatiller diliyorum.(14.06.2024/Şambayat)

 

ŞAMBAYAT ÇPAL Okul Müdürü

Alirıza ŞABAŞ

14-06-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2024 - Güncelleme: 14.06.2024 21:21 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 33  kişi beğendi